top of page

γιατί κιθάρα;

Έγινε ενημέρωση: 26 Ιουλ 2023

Κιθάρα, το όργανο της παρέας, της διασκέδασης, και πρωταγωνίστρια σε πολλά τραγούδια. Ένα όργανο με διαφορετικές μορφές που έχει τη δυνανοτότητα να σε παρασύρει σε κλασσικές μελωδίες, έντεχνα τραγούδια αλλά και ροκ μουσική. Γιατί λοιπόν να μάθεις να παίζεις κιθάρα;


 1. ένα πολύπλευρο όργανο Η κιθάρα είναι ένα όργανο που μπορεί να παίξει επάξια ένα κλασικό κομμάτι, να συνοδέψει ένα τραγουδιστή σε σχεδόν όλα τα είδη μουσικής αλλά και να παίξει σόλο κάνοντας ένα κομμάτι να ξεχωρίζει. Η ευκολία εξέλιξης από κλασσική κιθάρα σε ηλεκτρική κιθάρα ή το ανάποδο είναι δεδομένη. Έτσι τα είδη μουσικής αλλά και το ύφος που μπορεί να παίξεις μπορούν να αλλάζουν όπως αλλάζεις κι εσύ.

 2. όργανο της παρέας Κάθε παρέα και κατ' επέκταση κάθε μπάντα χρειάζεται τουλάχιστον μια κιθάρα. Είναι το όργανο που σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις με αρκετή ευκολία συγχορδίες από το διαδίκτυο για να παίξεις τα αγαπημένα σου τραγούδια με την παρέα σου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να μάθουν κιθάρα επειδή τους αρέσει να τραγουδούν με την παρέα τους. Αυτό συνδράμει στην κοινωνικοποίηση σου.

 3. καριέρα Πάρα πολλοί από τους καλλιτέχνες που θέλουν να κάνουν καριέρα στη μουσική, επιλέγουν να συνδυάσουν κιθάρα και φωνή. Είτε ονειρεύεσαι μεγάλη καριέρα είτε να παίζεις σε μικρά μπαράκια, η κιθάρα είναι ο εύκολος αλλά και ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να το πετύχεις. Η κιθάρα σου δίνει την ελευθερία να μετατρέψεις το κάθε τραγούδι στις ανάγκες της στιγμής και επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό.

 4. δέχεσαι κριτική καλύτερα Ο τρόπος να μάθεις κάτι νέο είναι μέσα από επικοδομητική κριτική και συνεχείς ανατροφοδοτήσεις που έχουν ως σκοπό την βελτίωση σου. Με τα μαθήματα κιθάρας μαθαίνεις όχι μόνο να δέχεσαι την κριτική, αλλά και να ξέρεις πως να την χρησιμοποιείς για να αυτοβελτιωθείς, ικανότητα που θα σε συνοδεύει για μια ολόκληρη ζωή. Κοινό θετικό αντίκτυπο όλων των μουσικών οργάνων.

 5. αντιμετωπίζεις επιτυχία και αποτυχία Η εκμάθηση της κιθάρας περιλαμβάνει πολλές επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, μικρές ή μεγάλες. Λάθη μπορούν να γίνουν στο μάθημα, στην μελέτη, σε συναυλίες. Την ίδια στιγμή, μπορείς να πετύχεις στο μάθημα, στην μελέτη, να ζήσεις την αποθέωση σε μία συναυλία. Μαθαίνοντας κιθάρα μαθαίνεις να ξεπερνάς και να γίνεσαι καλύτερος μέσα από τις αποτυχίες σου, αλλά και να χαίρεται τις επιτυχίες χωρίς να χάνεις το μέτρο.

 6. προγραμματίζεις και διαχειρίζεσαι το χρόνο Το να μάθεις κιθάρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται εξάσκηση και να αφιερώσεις χρόνο σε αυτό. Για να είναι εφικτό, πρέπει να μάθεις να προγραμματίζεσαι σωστά και να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου κατάλληλα, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου απαιτούνται πρόβες, είτε ατομικές είτε ομαδικές. Ως μαθητής κιθάρας μαθαίνεις πως να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου για να επιτύχεις τους επιμέρους στόχους σου και να γίνεις καλύτερος στην τέχνη σου.

 7. αποκτάς αυτοπεποίθηση Η κάθε μικρή επιτυχία, το κάθε νέο τελειωμένο κομμάτι αλλά και η δύναμη να παίξεις τα αγαπημένα σου κομμάτια μπροστά σε κοινό, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση σου. Κάθε φορά που ξεπερνάς τα όρια σου παίζοντας το αγαπημένο σου κομμάτι είτε μπροστά από φίλους είτε μπροστά από αγνώστους, γίνεσαι πιο βέβαιος για τον εαυτό σου και εκτιμάς τις ικανότητες σου.

 8. αποκτάς υπομονή και επιμονή Με την βοήθεια των δασκάλων σου δεν θα τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία. Αντίθετα, μαθαίνεις τρόπους για να ξεπερνάς τις δυσκολίες, πειθαρχείς και με υπομονή αλλά και επιμονή συνεχίζεις προς τον στόχο σου. Συχνά, για να ολοκληρωθεί ένα κομμάτι ή για να μάθεις ένα δύσκολο σόλο πρέπει να έχεις την πειθαρχία και την θέληση για να το κάνεις. Αυτά ακριβώς θα αποκτήσεις μαθαίνοντας κιθάρα.

 9. μέσο έκφρασης Σύχνα χρησιμοποιείται η εξής φράση για τα άτομα που παίζουν κιθάρα: "Το αριστερό σου χέρι είναι το τι ξέρεις, το δεξί είναι το ποιος είσαι". Αυτό λέγεται γιατί το αριστερό χέρι καθορίζει τις νότες ενώ το δεξί δίνει ρυθμό και ύφος στο κομμάτι. Μαθαίνοντας κιθάρα θα μπορείς να εκφράσεις τα βαθύτερα σου συναισθήματα μέσα από τις μελωδίες σου. Μπορείς μάλιστα να αυτοσχεδιάσεις, κάνοντας το κομμάτι που παίζεις πιο δικό σου.

 10. αποκτάται επαγγελματική ακοή Μαθαίνοντας κιθάρα, η μουσική παύει πλέον να είναι απλός ήχος για εσένα. Μαθαίνεις να καταλαβαίνεις σε βάθος τη μελωδία ενός τραγουδιού και να εκτιμήσεις καλύτερα το νόημα της μουσικής. Αποκτάς καλύτερη αντίληψη του ρυθμού αλλά και της τονικότητας αφού συχνά πρέπει να ακολουθείς τον ντράμερ ή τον τραγουδιστή, επιτρέποντας σου να συμμετέχεις στο σύμπαν που δημιουργείται μέσα από την μουσική.


A happy boy holding his guitar. Guitar lessons for kids and adults in nicosia.

Προσφέρονται μαθήματα κλασσικής, ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας. Η επιλογή κιθάρας εξαρτάται από τα θέλω αλλά και τα ακούσματα του μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι οι βάσεις είναι οι ίδιες και για τις τρεις κιθάρες.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το μάθημα της κιθάρας είναι προαιρετικά εξεταζόμενο μάθημα σε ατομικό επίπεδο.Για τη διαθεσιμότητα των ατομικών ωρών και διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με μέλη της ομάδας μας, επικοινωνήστε μαζί μας:

 • στο τηλέφωνο 70072525

 • στη σελίδα μας στο Facebook / messenger

 • στο Instagram μας

234 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page