top of page
Y95A0101.jpg

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 στον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας της Κύπρου. 

 

Σε ηλικία 4 ετών άρχισε η καλλιτεχνική παιδεία της, με μαθήματα μουσικής και μπαλέτου. Στα 5 της χρόνια ακολούθησαν μαθήματα πιάνου, θεωρητικών, σολφέζ και ακολούθως σαξόφωνο και φωνητικά, ακολουθώντας κυρίως το αγγλικό σύστημα ABRSM. Τελειώνοντας το σχολείο, ακολούθησαν οι μουσικές σπουδές (BMus with Honours, University of Huddersfield) και μεταπτυχιακό στη μουσική σύνθεση για θέατρο και κινηματογράφο (MA Music for the Moving Image, Leeds Beckett University).

Καθώς γνώριζε νωρίς πως η πρώτη της ασχολία θα ήταν η διδασκαλία, τα κύρια της μαθήματα αποφάσισε να ήταν η ψυχολογία παιδιού και η μουσικοθεραπεία για όλες τις ηλικίες και κυρίως το φάσμα του αυτισμού. Ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αθήνα, κάνοντας διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια για τα πιο πάνω θέματα και περισσότερο για το θεατρικό παιχνίδι με μουσική κλπ. 

Επιστρέφοντας στην Κύπρο ύδρησε τη σχολή "Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου" στον Άγιο Δομέτιο το καλοκαίρι του 2015 αλλά συνεχίζεται η παιδεία παρακολουθώντας ξανά πάνω από 70 σεμινάρια (μέχρι σήμερα) σε Θ.Ο.Κ., Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Frederick University, Χαλκιδώνειο Ωδείο Αθηνών, ANIMA, +αίσθημα.​ Έχει τη δική της επαγγελματική θεατρική ομάδα (Ανάμνηση, 2016) με την οποία ανεβάζουν δικά της έργα πλαισιωμένα με μουσική της ιδίας.

Έχει γράψει βιβλία ποίησης και θεάτρου τα οποία έχουν εκδοθεί.​ Το 2018 συνεργάστηκε με τον ερασιτεχνικό θίασο του Α.Π.Ο.Π. Παλαιχωρίου όπου σκηνοθέτησε το έργο της "ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ". Με αυτή την παράσταση ταξίδεψαν σε 4 χωριά της Κύπρου και συμμετείχαν στο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θέατρου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Θ.Ο.Κ.

Μαρία Χρυσοστόμου

η Μαρία Χρυσοστόμου είναι μια γυναίκα, βουτηγμένη στις τέχνες. μουσικός με όραμα,

γράφει και ακούει μουσική,

γράφει και διαβάζει ποίηματα, κείμενα και θέατρο.

είναι η ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της σχολής "Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου".

 Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Αγίου Δομετίου 

Μαρία Χρυσοστόμου


Με το βλέμμα στο αύριο.

Όραμα | Ενέργεια | Αποτέλεσμα

image.png

Μια πολιτισμένη κοινωνία, φαίνεται μέσα από την πολιτιστική της δράση και τον χώρο που δίνει στους ανθρώπους της για δημιουργία. Μια κοινωνία, στηρίζεται στη συλλογικότητα των μονάδων της και τη μοναδικότητά τους. Μια κοινωνία, οφείλει να συμπεριλαμβάνει και να συμμερίζεται τους ανθρώπους της σε αποφάσεις, από την απλότερη μέχρι και την πολυπλοκότερη. Στις τεχνοκρατικές κοινωνίες του σήμερα, οφείλουμε να διατηρούμε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Με αυτές τις σκέψεις, θέτω την υποψηφιότητα μου ως δημοτική σύμβουλος Αγίου Δομετίου, του επερχόμενου μητροπολιτικού Δήμου Λευκωσίας, στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης που θα γίνουν στις 9 Ιουνίου 2024 με το συνδυασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ως δασκάλα μουσικής και διευθύντρια σχολής μουσικής και θεάτρου που στεγάζεται στο δήμο μας τα τελευταία 8 χρόνια, είχα και έχω την ευκαιρία να δω μέσα από τα μάτια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων συντοπιτών μας.

Στόχος μου, να είμαι η φωνή που μεταφέρει τις απόψεις της κάθε μονάδας, με κύρια έμφαση τα πολιτιστικά του Δήμου μας.

Με τη στήριξή σας, η προοπτική για έναν Άγιο Δομέτιο που αντλεί έμπνευση από τον πολιτισμό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Χρωστάμε έναν πιο φωτεινό τόπο σε κάθε ένα από εμάς, σε κάθε παιδί, σε κάθε άνθρωπο.

 

Μαρία Χρυσοστόμου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Δομετίου

Όραμα:

  • Έμφαση στον παλιό Άγιο Δομέτιο – ως πόλος έλξης

  • Πολιτιστικές δράσεις, προβάλλοντας πρώτα συνδημότες μας

  • Συμπερίληψη όλων των ομάδων – προσβασιμότητα σε εκδηλώσεις και υπηρεσίες

  • Έμφαση στους πολίτες του αύριο (παιδιά) και στις ανάγκες τους

  • Συνεργασία με σχολική εφορεία και συνδέσμους γονέων για διοργάνωση διαφόρων σεμιναρίων 

  • Δημιουργία ισχυρών Social Media του Αγίου Δομετίου

  • Μετάδοση της ιστορίας του Αγίου Δομετίου

  • Καθαριότητα

συνεντεύξεις

vakxikon-2.jpg

Μαρία Χρυσοστόμου: "Σκεφτόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας;"

Screenshot 2020-10-06 at 4.08.13 PM.png

Πολίτης Παράθυρο:
Μαρία Χρυσοστόμου

Screenshot 2020-10-06 at 3.55.31 PM.png

 Η Θεατρική Ομάδα Ανάμνηση παρουσιάζει  "Ελάσσονα Μονοπάτια"

843B5810-copy.jpg

Μαρία Χρυσοστόμου: Ιούνης

bottom of page