top of page

#Ergastiri25Seminaria

Σεμινάρια

Στη σχολή μας γίνονται διάφορα σεμινάρια με ανθρώπους καταξιωμένους σε διάφορους χώρους των τεχνών. 

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε πληροφορίες για τα επερχόμενα αλλά και παλιά σεμινάρια που διοργάνωσε η σχολή μας.

#Ergastiri25Seminaria

6, 7, 8 & 9 Μαΐου 2019

«Εργαστήρι Φωνητικής Ερμηνείας,
με τη
Νατάσσα Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη»

ergastiri fonitikis erminias may 2019.jpg

Εργαστήρι Ερμηνευτικής προσέγγισης του τραγουδιού από τη σκοπιά του ερμηνευτή και του συνθέτη.

6, 7, 8 και 9 Μαΐου 2019 στο «Εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου».

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης θα αναλύσουν τον τρόπο που προσεγγίζουν ερμηνευτικά το τραγούδι από την σκοπιά του ερμηνευτή και του συνθέτη. Το εργαστήρι θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες θα ερμηνεύουν τραγούδια και θα έχουν τη δυνατότητα σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου να λαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την ερμηνεία του τραγουδιού. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και ακροατές.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλέφωνο 70072525 και στο ergastiri25@gmail.com 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής ως 12 Μαρτίου.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της σχολής.

 Βασιλέως Παύλου 25, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία

#Ergastiri25Seminaria

2, 3, 4 & 5 Μαρτίου 2019

«Εργαστήρι Στιχουργικής με τον
Οδυσσέα Ιωάννου»

Ergastiri Stixourgikis 2019.jpg

Εργαστήρι Στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου.

2, 3, 4 & 5 Μαρτίου 2019,

στο «Εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου».

Ο Οδυσσέας Ιωάννου επιστρέφει στο «Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου» για ένα νέο εργαστήρι στιχουργικής.


Οι καλλιτεχνικές μας ανησυχίες μπορούν να βρουν μια σωστή καθοδήγηση τώρα. Ο Οδυσσέας Ιωάννου, τον Μάρτιο του 2019 θα είναι στην Λευκωσία για να μας δώσει γερές βασεις στα βήματα στιχουργικής και όχι μόνο.

Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους, καθώς και σε όσους έχουν παρακολουθήσει το προηγούμενο του εργαστήρι. Είναι ένα εργαστήρι δομημένο κυρίως στη συζήτηση και στη διαδραστικότητα, γύρω από θέματα τόσο του στίχου όσο και του ελληνικού τραγουδιού γενικότερα. Θα περιλαμβάνει τεχνικές ασκήσεις (μέτρο, ομοιοκαταληξία, ρυθμική ανάγνωση) και ασκήσεις θεματολογίας.


Η διάρκειά του εργαστηρίου είναι 16 ώρες σε τέσσερις συναντήσεις, στις 2, 3, 4 και 5 Μαρτίου 2019. Οι προκαθορισμένες ώρες για το εργαστήρι ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τα άτομα που θα συμμετέχουν σ’ αυτό.


Για τη συμμετοχή στο εργαστήρι στιχουργικής απαιτείται εγγραφή, η οποία μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 7007 2525 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ergastiri25@gmail.com.

Σάββατο 2 Μαρτίου 15:00 – 19:00
Κυριακή 3 Μαρτίου 11:00 – 15:00
Δευτέρα 4 Μαρτίου 17:00 – 21:00
Τρίτη 5 Μαρτίου 17:00 – 21:00

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν από το χώρο όπου θα γίνει το εργαστήρι, για να συμπληρώσουν το δελτίο εγγραφής τους με μια προκαταβολή για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.

*Με την λήξη του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου (Βασιλέως Παύλου 25, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία).


Ο Οδυσσέας
O ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και συγγραφέας έχει υπογράψει περισσότερα από διακόσια τραγούδια σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες κι ερμηνευτές της εποχής μας. Γράφει σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει εκδόσει πέντε βιβλία, κυκλοφόρησε οκτώ προσωπικούς δίσκους και έγραψε τραγούδια για θέατρο και κινηματογράφο.
Το 2018 ξεκίνησε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τη νέα τους παράσταση «Μικρές Νοθείες» σε κείμενα δικά του καθώς και σε αφήγηση τους επί σκηνής. Το 2014 έγραψε τα κείμενα της δημοφιλούς μουσικοθεατρικής παράστασης “9:05”, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, στην οποία συμμετείχε πάλι επί σκηνής δίπλα στον Βασίλη Πα
πακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και την Ρίτα Αντωνοπούλου.

Λίγα λόγια για το εργαστήρι στιχουργικής όπως δήλωσε ο ίδιος, πριν από το φετινό εργαστήρι του στην Ελλάδα:
«Μετά από έξι χρόνια που λειτουργεί το εργαστήρι στο Χαλκηδόνιο Ωδείο αλλά και από τα εργαστήρια στην Κύπρο, μπορώ μόνο να πω τι έχω μάθει εγώ, δεν νομίζω πως είμαι το κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσω για τα παιδιά που συμμετείχαν.
Έχω γίνει ξανά ο άδολος ακροατής –ιδιότητα και ποιότητα που την χάνεις με τα χρόνια και κυρίως μέσα από την επαγγελματική ενασχόληση με το τραγούδι. Ξαναθυμάμαι πώς είναι να αναστατώνεσαι από ένα τραγούδι προσεγγίζοντάς το με το σώμα, με τις αυτόματες αντιδράσεις δηλαδή, χωρίς να νοθέψεις το συναίσθημα με σκέψεις, συγκρίσεις και αναλύσεις.
Έχω κληθεί να απαντήσω σε ερωτήσεις που θυμίζουν τις επίμονες ερωτήσεις ενός μικρού παιδιού, οι οποίες χαρακτηρίζονται τόσο από εμμονή στην κυριολεξία όσο και από την πίστη στο αφαιρετικό. Έχουμε κάνει συζητήσεις γύρω από το τραγούδι που είχα χρόνια να τις κάνω, σαν μια παρέα που τώρα ξεκινάει να ανακαλύπτει ή αγαπάει από την αρχή.
Έχουμε γελάσει πολύ μέσα από τις χαλαρές απενοχοποιήσεις τόσο ορισμένων θεματολογιών όσο και καταστάσεων. Δεν είμαι δάσκαλος, δεν μαθαίνω τους άλλους κάτι. Νομίζω πως περισσότερο είμαι ένας χορδιστής πιάνου, που προσπαθεί βάσει εμπειρίας να κουρδίσει κάποιες ατέλειες, και κάποιος που πυροδοτεί κουβέντες οι οποίες όταν γίνονται μέσα σε μία ομάδα μαλακώνουν τις σιγουριές μας και ημερεύουν τους όποιους φανατισμούς μας.
Βγαίνω κάθε φορά καλύτερος, και χαίρομαι διπλά όταν μέσα από το εργαστήρι δημιουργούνται φιλίες- ή και συνεργασίες- που κρατάνε.»

#Ergastiri25Seminaria

22, 23, 24 & 25 Νοεμβρίου 2019

«Εργαστήρι Ερμηνευτικής προσέγγισης του τραγουδιού,
με τη
Νατάσσα Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη»

Ergastiri Fonitikis erminias 2019.jpg

«Εργαστήρι Ερμηνευτικής προσέγγισης του τραγουδιού, με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη»

22, 23, 24 & 25 Νοεμβρίου 2019,

στο «Εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου».

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης, έχοντας ήδη μία μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ερμηνείας και της σύνθεσης αντίστοιχα, πραγματοποιούν ένα τετραήμερο σεμινάριο στο οποίο θα μεταδώσουν στους συμμετέχοντες την εμπειρία τους στην διαδικασία της «Ερμηνείας» του τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων κάθε συμμετέχων θα παρουσιάζει τουλάχιστον ένα τραγούδι που έχει επιλέξει και η Νατάσσα και ο Θέμης θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη ερμηνευτική προσέγγιση του.

Μία προσέγγιση που δεν στηρίζεται μόνο στις φωνητικές δυνατότητες και δεξιότητες, αλλά αποτελεί μαζί με αυτές αναπόσπαστο στοιχείο και δομικό υλικό για την ολοκλήρωση και την επάρκεια ενός ερμηνευτή. Οι καλλιτέχνες, αφήνοντας κατά μέρος τις δεδομένες δεξιότητές τους στην ερμηνεία και τη σύνθεση, θα προσπαθήσουν σε αυτό τον κύκλο σεμιναρίων να μεταφέρουν κάτι που δύσκολα προσεγγίζεται: Τον σπουδαίο ρόλο της σωστής ερμηνείας, τις γνώσεις και τα κλειδιά για την όσο το δυνατόν αρτιότερη απόδοση του νοήματος και του βαθύτερου αισθήματος των τραγουδιών.

Ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο διαδραστικό σεμινάριο για την ουσία του τραγουδιού, από δύο σπουδαίους καλλιτέχνες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 70072525 και στο ergastiri25@gmail.com .

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

#Ergastiri25Seminaria

22, 23, 24 & 25 Νοεμβρίου 2019

«Εργαστήρι Στιχουργικής με τον
Οδυσσέα Ιωάννου»

Ergastiri Stixourgikis 2017.jpg

Εργαστήρι Στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου.

4, 5, 11, 12, 18 & 19 Νοεμβρίου 2017,

στο «Εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου».

Το «Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου» σας προσκαλεί σε εργαστήρι στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε αρχάριους καθώς και σε προχωρημένους, και περιλαμβάνει τεχνικές ασκήσεις (μέτρο, ομοιοκαταληξία, ρυθμική ανάγνωση) και ασκήσεις θεματολογίας. Ωστόσο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην συζήτηση και στην διαδραστικότητα, γύρω από θέματα στίχου αλλά και ζητήματα του ελληνικού τραγουδιού γενικότερα.

Η διάρκειά του εργαστηρίου είναι 24 ώρες, σε έξι συναντήσεις, τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου 2017, τέσσερις ώρες την κάθε μέρα.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήρι στιχουργικής απαιτείται εγγραφή, η οποία μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 7007 2525 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ergastiri25@gmail.com .
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Χρυσοστόμου
Βασιλέως Παύλου 25, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.

 

Ο Οδυσσέας
O ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και συγγραφέας έχει υπογράψει περισσότερα από διακόσια τραγούδια σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες κι ερμηνευτές της εποχής μας. Γράφει σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει εκδόσει πέντε βιβλία, κυκλοφόρησε οκτώ προσωπικούςδίσκους και έγραψε τραγούδια για θέατρο και κινηματογράφο.
Το 2014 έγραψε τα κείμενα της δημοφιλούς μουσικοθεατρικής παράστασης “9:05”, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, στην οποία συμμετείχε και επί σκηνής δίπλα στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και την Ρίτα Αντωνοπούλου.

bottom of page