top of page

γιατί μιούζικαλ;

Έγινε ενημέρωση: 26 Ιουλ 2023


Το μιούζικαλ (musical theatre) είναι η «ύψιστη τέχνη» όπως θα ακούσει κανείς να ονομάζεται στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου και όχι μόνο. Είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που συνδυάζει τρεις τέχνες:

  • το θέατρο

  • τη μουσική

  • το χορό

Στο εξωτερικό είναι πολύ γνωστό και την τελευταία περίπου πενταετία βλέπουμε την άνθιση του στην Κύπρο. Στη σχολή μας θέλουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένο και υψηλό επίπεδο στο τμήμα αυτό, άξιο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Με αυτή την τέχνη, θέλουμε να μεγαλώσουμε τους νεαρούς και να αναπτύξουμε τους ενήλικες μας για να νιώθουν οι ίδιοι αντάξιοι των γύρω χωρών.


Το musical υπήρχε στη ζωή μας χρόνια τώρα, απλά τώρα το συνειδητοποιούμε. Αρκετά μεγάλα παιδιά των δεκαετιών 60' και 70', ως τότε νεαροί, θα θυμούνται τα ένδοξα "Grease", "Purple Rain", "Cry baby", "The White Christmas", "Oliver", φυσικά τα "The Muppets" και άλλα τόσα.


Τα τραγούδια και οι χορογραφίες των σπουδαίων αυτών έργων είναι ζωντανά και για τα σημερινά 8χρονα παιδιά. Τα ξέρουν, τα τραγουδάνε και τα χορεύουν, αλλά δεν γνωρίζουν τι είναι.


Musical theatre performance. Mirabel singing in the performance KASITA, a musical based on Encanto.
KASITA, based on Encanto. July 5th 2023, Nicosia Municipal Theatre.

Το μουσικό θέατρο, πέραν από την γνώση των τριών τεχνών, μέσα από την γνωριμία και ανάλυση διάφορων έργων, καλλιεργεί τον χαρακτήρα και διάφορες δεξιότητες κάθε ανθρώπου.


1. ενθαρρύνει τη συνεργασία και την ομαδικότητα που είναι τα πρώτιστα χαρακτηριστικά του μουσικού θεάτρου.


2. κύριο όφελος είναι η ψυχαγωγία των μαθητών μέσω της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Οι μαθητές νιώθουν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι με ένα υγιής και ποιοτικό τρόπο.


3. αναπτύσσει τη συγκέντρωση και την προσοχή και δημιουργεί έντονα συναισθήματα μέσα από τη μουσική και την ολική ψυχική και σωματική κίνηση.


4. συνδράμει στην κοινωνικοποίηση, αφού τους μαθαίνει να είναι άνετοι με το λόγο τους, το σώμα τους και την προσωπικότητά τους, έχοντας ως αποτέλεσμα την άνετη επικοινωνία με το κοινό αφού είναι ζωντανό θέαμα.


5. ενισχύει τη δημιουργικότητα τους, ενθαρρύνοντας τους να έχουν άποψη και να λαβάνου μέρος στη σκηνοθεσία του εκάστοτε έργου που δουλεύουν.


6. καλλιεργεί την πειθαρχία αφού πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.


7. διδάσκει το σεβασμό αρχικά στο χώρο, στα κοστούμια, στα μουσικά όργανα, στα μικρόφωνα και κυρίως στους οργανοπαίχτες και στην υπόλοιπη ομάδα και κατ' επέκταση στους συνανθρώπους τους.


8. μέσα από την υπόδηση διαφορετικών ρόλων αποκτάται η ενσυναίσθηση. Αυτό επιτυγχάνεται όταν μπαίνουν μέσα από τους ρόλους τους στη θέση του άλλου, και βλέπουν τα πράγματα από την σκοπιά του ρόλου. Ως αποτέλεσμα, κατανοούν και προβληματίζονται πάνω σε καίρια ζητήματα της εποχής. Αυτή η ενσυναίσθηση τους αφήνει να έχουν σφαιρική κριτική άποψη.


9. η σκληρή δουλειά λόγω προβών και όχι μόνο, τους μαθαίνει τις επιτυχίες και αποτυχίες της ζωής, θυμίζοντας ότι πάντα πρέπει να προχωράς και ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνεις πίσω.


10. αναπτύσσει τη συγκέντρωση καθώς συνδυάζει πολλές πτυχές του εαυτού τους, βελτιώνοντας το συντονισμό τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.


A couple dancing in the musical theatre performance KASITA based on Encanto. Young Abuela Alma and Young Abuelo Pedro dancing to the song "Dos Oruguitas" during a flashback scene.
KASITA, based on Encanto. July 5th 2023, Nicosia Municipal Theatre.

Γιατί ατομικό μάθημα μουσικού θεάτρου;

Φυσικά όπως και όλα μας τα τμήματα, υπάρχει η επιλογή ατομικών μαθημάτων Μιούζικαλ. Αυτό μπορούν να το επιλέξουν κυρίως άτομα που αποφάσισαν να δουν το μιούζικαλ επαγγελματικά ή μια από τις τρεις τέχνες συγκεκριμένα.

Όμως, μπορούν να το επιλέξουν ενήλικες που τώρα κάνουν αυτή την αρχή και χρειάζονται προσωπική προετοιμασία για να ενταχθούν σε ομάδα, ή ακόμα και για άλλους προσωπικούς λόγους.

Το ατομικό μάθημα μιούζικαλ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προετοιμασία για Δραματικές σχολές και για σχολές μιούζικαλ.



ΤΜΗΜΑΤΑ

Η σχολή μας προσφέρει ομαδικά τμήματα μουσικού θεάτρου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά σε ηλικιακά τμήματα:

4 – 6 ετών

6 – 9 ετών

12 – 15

15 – 18 ετών

18 + ετών.


Η σχολή μας προσφέρει αυτό το μάθημα και ατομικά.



ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το μάθημα του Μουσικού Θεάτρου - Musical Theatre είναι προαιρετικά εξεταζόμενο μάθημα σε ατομικό ή σε ομαδικό επίπεδο.

Μέσω των εξετάσεων τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν να αποκτήσουν UCAS points. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενες αιτήσεις προπτυχιακών ή ακόμα και μόνο μεταπτυχιακών σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Για τη διαθεσιμότητα των γκρουπ ή ατομικών ωρών και διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με μέλη της ομάδας μας, επικοινωνήστε μαζί μας:

  • στο τηλέφωνο 70072525

  • στη σελίδα μας στο Facebook / messenger

  • στο Instagram μας

  • στην ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνία

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

γιατί κιθάρα;

γιατί πιάνο;

bottom of page